Restaurare vitralii pictate – conservare vitralii

Oferim servicii de restaurare vitralii realizate în tehnica tradițională sau Tiffany precum și alte tipuri de vitraliu obiect aflate colecții publice sau private. Restauratorii din echipa noastră, artiști plastici profesioniști cu o experiența de peste 20 de ani în acest domeniu, au experiența necesară pentru a diagnostica corect bunul cultural și de a stabili direcții de acțiune pentru refacerea lui.
Valoarea vitraliilor este aceeași cu a oricărei alte opere de artă sau obiect de patrimoniu, iar conservarea și restaurarea lor merită același nivel de atenție și profesionalism fără a ține cont de perioada în care au fost realizate sau de valoarea materială.

Scopul principal al unei intervenții de conservare – restaurare vitralii este acela de a remedia degradările existente și de a încetini ritmul deteriorării, cauzat de diverși factori, care pot duce în timp până la distrugerea totală a vitraliului.
Deteriorarea nu se produce întotdeauna treptat și poate apărea brusc și catastrofic, ca urmare a condițiilor naturale (incendii, condiții meteo extreme), accidente (manipularea, îndepărtarea sau tratarea necorespunzătoare) sau loviri (vandalism).
În cazul restaurării vitraliilor, aceste eforturi sunt complicate de natura obiectului însuși. Acest lucru se datorează faptului că un vitraliu este un obiect complex prin faptul că este confecționat din mai multe materiale componente, fiecare având propriile sale riscuri și necesități de conservare.

Conservarea și restaurarea vitraliilor implică colaborarea unui grup de specialiști format din conservator, restaurator, istoric de artă, chimist, arhitect, etc, în funcție de cerințele fiecărui proiect.

Serviciile noastre pentru restaurare vitralii includ:

  • Realizarea de documentaţiei complete ante și post execuție ce include studiile preliminare, etapele, metodele și materialele utilizate. Descrierea completă a stării de conservare și a intervențiilor se realizează pentru fiecare panou de vitraliu în parte.
  • Demontarea și transportul de către persoane specializate intrucât se utilizează tehnici specifice mai ales în cazul panourilor cu rețele din plumb deteriorate sau cu strat de pictură instabil.
  • Consolidarea stratului de pictură decoeziv, îndepărtarea depunerilor aderente și a intervențiilor anterioare neconforme.
  • Reproducerea elementelor lipsă din sticlă pictată sau colorată în masă identică cu originalul.
  • Tratamentele finale și pregătirea vitraliilor pentru montare.
  • Montajul la fața locului în poziția în care au fost montate inițial vitraliile.
  • Garanție nelimitat pentru toate proiectele.

Colaborăm cu mai mulți distribuitori de materiale necesare unei restaurari de calitate. Până acum nu am întampinat dificultăți în procurarea materialelor necesare.

Pentru o ofertă de preț personalizată pentru serviciul de restaurare vitralii vă rugăm să completați formularul de la pagina Contact.

restaurare-vitralii